SOUL SPA – CZERWCÓWKA MOCY nad Bałtykiem

 

Start:  28 maja, 2022 15:00

Zakończenie:  4 czerwca, 2022 12:00

 

Villa Mandal Dziwnówek 

 

2 300

Dołącz do wydarzenia!

Villa Mandala – Dziwnówek 28.05-04.06.2021

Bałtyk poza sezonem, Puste, dziewicze plaże, przepiękne sosnowe lasy, cisza, spokój i szum fal.

Jeśli i ty kochasz takie klimaty ten wyjazd jest dla Ciebie.

Wyjątkowy tydzień, na którym czeka Cię duża dawka zdrowia i praktyki jogi, nieziemsko dobre i super zdrowe jedzenie, oczyszczające i uzdrawiające rytuały i masaże.

Wyjazd kierowany jest do każdego kto potrzebuje relaksu, wyciszenia i oderwania od codzienności, do osób praktykujących jogę jak również tych zupełnie początkujących ceniących sobie aktywny, zdrowy wypoczynek z dala od zgiełku cywilizacji, w otoczeniu dziewiczej przyrody, bałtyckich plaż i sosnowych lasów. Zaledwie 80 metrów od morza.

Villa Mandala

Willa Mandala to miejsce, w którym tuż po przekroczeniu progu będziesz mógł przełączyć się w tryb slow life. Jeśli poszukujesz ciszy i pragniesz wypocząć od miejskiego zgiełku, obiecujemy, że zrelaksujesz się jak nigdy dotąd. Nasz dom to kameralna willa położona zaledwie 80 metrów od morza. Komfortowe pokoje 2, 3 osobowe oraz apartament, są urządzone tak, abyś chciał do nich wracać jak najczęściej. Nasi goście mówią, że to miejsce wyjątkowe, inne niż wszystkie, gdzie czas płynie jakby wolniej… i mają rację.

Piękno okolicznych lasów, szeroka i malownicza plaża zrelaksuje Twój umysł i ciało. Podobnie jak stylowa sala do jogi, którą będziesz oczarowany. 

Jeśli praktykujesz jogę nie musimy Cię przekonywać, jeśli to Twój pierwszy raz wierzymy, że będziesz naszym stałym gościem.

Wiecje na : https://www.willamandala.com/o-nas

W pokojach znajdują się lodówki, tv, internet, suszarka do włosów, sprzęt plażowy. Sala do jogi z drewnianą podłogą z drewna Iroko ma około 80 metrów kwadratowych, z naszych doświadczeń, aby zapewnić komfort praktykującym, wchodzi na nią kilkanaście osób. Dysponujemy sprzętem takim jak koce, maty, bolstery, pasy, klocki.

Ashtanga Joga to najskuteczniejsza metoda jogi dająca, zaskakująco głębokie efekty zarówno na poziomie fizycznym, mentalnym i duchowym. Charakteryzuje się genialnie ułożoną sekwencją asan (pozycji jogi ) połączoną rytmicznym oddechem, które oczyszczają i uzdrawiają ciało czyniąc je lekkim, zdrowym, pełnym siły i witalności oraz umysł, który przepełnia się uczuciem radości, spełnienia i wewnętrzną równowagą.

W programie :

  • Codzienna poranna medytacja w ciszy na plaży plus krótkie powitanie słońca, dla chętnych  kąpiel w Bałtyku
  • Codzienna poranna praktyka ashtanga jogi ( dostosowana do poziomu uczestników)
  • Zdrowe oczyszczające posiłki oparte na wysokiej jakości  żywności,
  • 2 razy warsztaty kulinarne -komponowanie zbilansowanego posiłku oraz planowanie codziennego menu : nauczysz się  zrobić zdrowy posiłek, który weźmiesz ze sobą do pracy:  sushi oraz inne zdrowe, pożywne przekąski i desery.
  • Popołudniowe zajęcia warsztatowe ( w zależności od potrzeb grupy ), techniki oddychania i medytacji.
  • Codzienna ceremonia dźwięku- koncert mis i gongów tybetańskich
  • Możliwość masażu dźwiękiem ( opcja dodatkowo płatna ok 150 zl )
  • Możliwość masażu shiatsu (opcja dodatkowo płatna ok 150 zl )
  • Codzienny zachód słońca na plaży.

Orientacyjny program dnia :

  • 06:30 – 7:30 – Medytacja w ciszy, powitanie słońca na plaży i poranna kąpiel w Bałtyku ( dla chętnych )
  • 7:30 – Ciepły napój imbirowy, kawa, herbata
  • 8:00 -10:00 Praktyka jogi (zajęcia w stylu mysore, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i poziomu zaawansowania uczestników)
  • 10:00 – śniadanie – przygotowane przez Stasia
  • 10.30–13.00 – Warsztat kulinarny – Staś
  • 13.00– 16:00- Czas wolny
  • 16.00-17.30 – Warsztat- Ewa
  • 18:00 – Obiad- Staś
  • 19-20 – wieczorne atrakcje ( oczyszczające moczenie stóp, rozluźniający kompres imbirowy, )
  • 20:30 -spacer na plaże, zachód słońca przewidziany na 20:58 dla chętnych
  • 21;30 – codzienna wieczorna medytacja z dźwiękiem, koncert mis i gongów tybetańskich.

Warsztat rozpocznie się :

W sobotę 28.05.2021 obiadem  o godz. 15.00, a zakończy się w sobotę 04.06.2020 śniadaniem ok godz. 11.00.

Wyjedziemy wypoczęci i wspaniale zregenerowani!

Zajęcia jogi poprowadzi:

Ewa Wudzińska

Założycielka szkoły AYW, z wykształcenia ekonomista z zamiłowania joginka,  mama dwójki dzieci Lidii i Huga, wierna i oddana pasjonatka ashtanga jogi w tradycji Sri K. Pattabhi Jois . Od dziecka związana z ruchem, przygodę z jogą rozpoczęła w 2004 roku ćwicząc wg metody B.K.S. Iyengara pod okiem Darka Wojteczka, swojego pierwszego i wieloletniego nauczyciela. Niedługo potem zetknęła się z ashtanga jogą, która od pierwszego momentu urzekła ją swym pięknem i energią, stając się jej codzienną praktyką.

Ewa jest instruktorem rekreacji ruchowej ze specjalnością hatha-jogi / AZS Politechniki Częstochowskiej i posiada uprawnienia do nauczania  nadane przez Ministra Sportu i Turystyki /, ponadto ukończyła kurs nauczycielski z ashtanga jogi z Basią Lipską Wrocław 2009 , Manju Pattabhi Jois Berlin 2010. Od ponad 16 lat praktykuje jogę pod okiem najwybitniejszych nauczycieli ashtanga jogi na świecie ( tj. Sharat Jois, Manju Jois, Rolf  and Marcy Naujokat, Nancy Gilgoff, John Scott i wielu innych – praktyka w Indiach, Hiszpanii,  Berlinie ) Obecnie serce zostawiła w Portugalii gdzie regularnie podróżuje by praktykować pod okiem Tarika Van Prehn i Lei Perfetti.

Na co dzień od ponad 15 lat prowadzi regularne zajęcia z ashtanga jogi. Dzięki codziennej praktyce własnej oferuje uczniom wiedzę popartą doświadczeniem oraz indywidualne podejście. Nauczanie jogi stało się jej pasją, a praktyka jogi życiem. Z radością i zaangażowaniem propaguje świadomy, uważny i zdrowy styl życia.

Kuchnia – gotowanie i warsztaty:

Stanisław Jerzmański

Od dziecka uwielbia gotować. Pasja do gotowania wpłynęła na rozwój wydarzeń w jego życiu. Od ponad 12 lat eksperymentuje sztukę zdrowego gotowania oraz jak pokarm i różne rodzaje gotowania wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Oprócz studiowania sztuk kulinarnych zawsze interesował się ruchem fizycznym. Jest zapalonym rowerzystą, lubi jogę, ale także z chęcią zagra w koszykówkę. Stanisław dzieli swój czas pomiędzy naukę, praktykowanie i czerpanie radości z gotowania leczniczego według zasad makrobiotyki, tradycyjnej medycyny chińskiej oraz zachodniej wiedzy o żywności.

Stanisław mieszka od ponad 15 lat w Amsterdamie gdzie pracuje jako free-lancer, głównie  wegański szef kuchni w wielu projektach na różnych stanowiskach: szef kuchni w restauracjach (między innymi w „Deshima” lub „Roots” w Amsterdamie), festiwalowy szef kuchni (między innymi na jednym z największych festiwali jogi w Holandii – Yoga Festival Terschelling, gdzie gotował dla ok. 1000 uczestników i pracowników festiwalu), konferencyjny szef kuchni (między innymi na International Macrobiotic Summer Conference w 2013 i 2014 roku), Catering / produkcja zdrowego jedzenia dla sklepów (m. in. „Appetijt” w Haarlem, Holandia), pracuje także jako personal chef (najczęściej dla klientów prywatnych w Amsterdamie) oraz prowadzi warsztaty / prezentacje kulinarne (Amsterdam i inne lokalizacje), współorganizuje wyjazdy w tematyce zdrowego jedzenia i ruchu / detoksykacji organizmu czy też imprezy łączące tematy sztuki i jedzenia (m.in. dwa „Macrobiotic Detox Weekends” we Francji i Holandii w 2015 r.).

W trakcie swojej edukacji makrobiotycznej w 2012 roku nawiązał kontakt i zakochał się w swojej następnej pasji: Shiatsu. W 2015 roku rozpoczoł czteroletni program treningowy, aby zostać terapeutą Shiatsu jednego z najbardziej renomowanych stylów shiatsu w Japonii i Europie – Iokai Shiatsu. Studiował między innymi u Sasaki Sensei (założyciela Iokai Meridian Shiatsu w Europie i prezes stowarzyszenia Iokai Shiatsu Europe), jednocześnie uczestniczył w dodatkowych kursach w innych szkołach Shiatsu w Holandii. W zeszłym roku ukończył szkołę Iokai Shiatsu w Amsterdamie, od tego czasu Stanisław w swojej działalności  łączy zdrowe gotowanie oparte na nowoczesnym zachodnim podejściu i tradycyjnej wiedzy ludowej z rożnych krajów z mądrością Shiatsu.

INWESTYCJA : 2 300 zl  ( w pokoju 2 i 3 osobowym)

Dysponujemy pokojami 2 oraz 3 osobowymi. Dwa pokoje Standard (pokój 2 osobowy z pojedynczym materacem o wymiarach 140x200cm, Dwa pokoje Premium (pokój 3 osobowy z dwoma oddzielnymi materacami każdy 90×200 oraz rozkładana sofa) Jeden Apartament dwupokojowy (pokój 3 osobowy, w jednym pokoju dwa oddzielne materace każdy 90x200cm, w drugim pokoju rozkładana sofa.

Cena obejmuje:

  • zajęcia jogi
  • warsztaty kulinarne
  • zakwaterowanie w Villa Mandala
  • ceremonie dźwiękiem
  • pełne, wysokiej jakości wyżywienie. ( Kuchnia wegańska )
  • rytuały oczyszczająco – uzdrawiające.

Rezerwacja

Rezerwacji można dokonać  przesyłając zgłoszenie drogą mailową na [email protected] i wpłatę (w ciągu 5 dni roboczych) zadatku* w wysokości 200 zł od osoby. Po otrzymaniu zgłoszenia odsyłamy maila z potwierdzeniem rezerwacji miejsca i danymi do przelewu.

Wszystkie szczegóły dotyczące warsztatu oraz rezerwacji
[email protected] tel 792-25-33-44

LICZBA MIEJSC w Mandali OGRANICZONA (max 13 osób) DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

Dodatkowo istniej możliwość zakwaterowania w VILI  ASTORIA  ( do 6 osób ) lub

Campingu Biały Dom.

* Zadatek podlega zwrotowi jedynie, jeżeli zwolnione miejsce zostanie zarezerwowane przez inną osobę. Reszta kwoty płatna gotówką na miejscu pierwszego dnia

Scroll to Top