Wakacje z jogą nad Bałtykiem
Villa Mandala – Dziwnówek 22.08-29.08.2021
Wyjątkowy tydzień, na którym czeka Was duża dawka zdrowia i praktyki jogi, nieziemsko dobre i super zdrowe jedzenie, oczyszczające i uzdrawiające rytuały i masaże.
Wyjazd kierowany jest do każdego kto potrzebuje relaksu, wyciszenia i oderwania od codzienności, do osób praktykujących jogę jak również tych zupełnie początkujących ceniących sobie aktywny, zdrowy wypoczynek z dala od zgiełku cywilizacji, w otoczeniu dziewiczej przyrody, bałtyckich plaż i sosnowych lasów. Zaledwie 80 metrów od morza.
Willa Mandala to miejsce, w którym tuż po przekroczeniu progu będziesz mógł przełączyć się w tryb slow life. Jeśli poszukujesz ciszy i pragniesz wypocząć od miejskiego zgiełku, obiecujemy, że zrelaksujesz się jak nigdy dotąd. Nasz dom to kameralna willa położona zaledwie 80 metrów od morza. Komfortowe pokoje 2, 3 osobowe oraz apartament, są urządzone tak, abyś chciał do nich wracać jak najczęściej. Nasi goście mówią, że to miejsce wyjątkowe, inne niż wszystkie, gdzie czas płynie jakby wolniej… i mają rację.
Piękno okolicznych lasów, szeroka i malownicza plaża zrelaksuje Twój umysł i ciało. Podobnie jak stylowa sala do jogi, którą będziesz oczarowany. Jeśli praktykujesz jogę nie musimy Cię przekonywać, jeśli to Twój pierwszy raz wierzymy, że będziesz naszym stałym gościem.
Wiecje na : https://www.willamandala.com/o-nas
Ashtanga Joga to najskuteczniejsza metoda jogi dająca, zaskakująco głębokie efekty zarówno na poziomie fizycznym, mentalnym i duchowym. Charakteryzuje się genialnie ułożoną sekwencją asan (pozycji jogi ) połączoną rytmicznym oddechem, które oczyszczają i uzdrawiają ciało czyniąc je lekkim, zdrowym, pełnym siły i witalności oraz umysł, który przepełnia się uczuciem radości, spełnienia i wewnętrzną równowagą.
Warsztat rozpocznie się w niedzielę 22.08.2021 obiadem o godz. 14.00, a zakończy się w niedzielę 29.08.2021 obiadem ok godz. 14.00. Wyjedziemy wypoczęci i wspaniale zregenerowani!
Założycielka szkoły, z wykształcenia ekonomista z zamiłowania joginka, mama dwójki dzieci Lidii i Huga, wierna i oddana pasjonatka ashtanga jogi w tradycji Sri K. Pattabhi Jois . Od dziecka związana z ruchem, przygodę z jogą rozpoczęła w 2004 roku ćwicząc wg metody B.K.S. Iyengara pod okiem Darka Wojteczka, swojego pierwszego i wieloletniego nauczyciela. Niedługo potem zetknęła się z ashtanga jogą, która od pierwszego momentu urzekła ją swym pięknem i energią, stając się jej codzienną praktyką.
Ewa jest instruktorem rekreacji ruchowej ze specjalnością hatha-jogi / AZS Politechniki Częstochowskiej i posiada uprawnienia do nauczania nadane przez Ministra Sportu i Turystyki /, ponadto ukończyła kurs nauczycielski z ashtanga jogi z Basią Lipską Wrocław 2009 , Manju Pattabhi Jois Berlin 2010. Od ponad 16 lat praktykuje jogę pod okiem najwybitniejszych nauczycieli ashtanga jogi na świecie ( tj. Sharat Jois, Manju Jois, Rolf and Marcy Naujokat, Nancy Gilgoff, John Scott i wielu innych – praktyka w Indiach, Hiszpanii, Berlinie ) Obecnie serce zostawiła w Portugalii gdzie regularnie podróżuje by praktykować pod okiem Tarika Van Prehn i Lei Perfetti.
Na co dzień od ponad 12 lat prowadzi regularne zajęcia z ashtanga jogi. Dzięki codziennej praktyce własnej oferuje uczniom wiedzę popartą doświadczeniem oraz indywidualne podejście. Nauczanie jogi stało się jej pasją, a praktyka jogi życiem. Z radością i zaangażowaniem propaguje świadomy, uważny i zdrowy styl życia.
Od dziecka uwielbia gotować. Pasja do gotowania wpłynęła na rozwój wydarzeń w jego życiu. Od ponad 12 lat eksperymentuje sztukę zdrowego gotowania oraz jak pokarm i różne rodzaje gotowania wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Oprócz studiowania sztuk kulinarnych zawsze interesował się ruchem fizycznym. Jest zapalonym rowerzystą, lubi jogę, ale także z chęcią zagra w koszykówkę. Stanisław dzieli swój czas pomiędzy naukę, praktykowanie i czerpanie radości z gotowania leczniczego według zasad makrobiotyki, tradycyjnej medycyny chińskiej oraz zachodniej wiedzy o żywności.
Stanisław mieszka od ponad 15 lat w Amsterdamie gdzie pracuje jako free-lancer, głównie wegański szef kuchni w wielu projektach na różnych stanowiskach: szef kuchni w restauracjach (między innymi w „Deshima” lub „Roots” w Amsterdamie), festiwalowy szef kuchni (między innymi na jednym z największych festiwali jogi w Holandii – Yoga Festival Terschelling, gdzie gotował dla ok. 1000 uczestników i pracowników festiwalu), konferencyjny szef kuchni (między innymi na International Macrobiotic Summer Conference w 2013 i 2014 roku), Catering / produkcja zdrowego jedzenia dla sklepów (m. in. „Appetijt” w Haarlem, Holandia), pracuje także jako personal chef (najczęściej dla klientów prywatnych w Amsterdamie) oraz prowadzi warsztaty / prezentacje kulinarne (Amsterdam i inne lokalizacje), współorganizuje wyjazdy w tematyce zdrowego jedzenia i ruchu / detoksykacji organizmu czy też imprezy łączące tematy sztuki i jedzenia (m.in. dwa „Macrobiotic Detox Weekends” we Francji i Holandii w 2015 r.).
W trakcie swojej edukacji makrobiotycznej w 2012 roku nawiązał kontakt i zakochał się w swojej następnej pasji: Shiatsu. W 2015 roku rozpoczoł czteroletni program treningowy, aby zostać terapeutą Shiatsu jednego z najbardziej renomowanych stylów shiatsu w Japonii i Europie – Iokai Shiatsu. Studiował między innymi u Sasaki Sensei (założyciela Iokai Meridian Shiatsu w Europie i prezes stowarzyszenia Iokai Shiatsu Europe), jednocześnie uczestniczył w dodatkowych kursach w innych szkołach Shiatsu w Holandii. W zeszłym roku ukończył szkołę Iokai Shiatsu w Amsterdamie, od tego czasu Stanisław w swojej działalności łączy zdrowe gotowanie oparte na nowoczesnym zachodnim podejściu i tradycyjnej wiedzy ludowej z rożnych krajów z mądrością Shiatsu.
Koszt: 2400 zl ( w pokoju 2 i 3 osobowym)
Istniej możliwość pokoju jednoosobowego za 3000 zl
Cena obejmuje:
Rezerwacji można dokonać przesyłając zgłoszenie drogą mailową na [email protected] i wpłatę (w ciągu 5 dni roboczych) zadatku* w wysokości 200 zł od osoby. Po otrzymaniu zgłoszenia odsyłamy maila z potwierdzeniem rezerwacji miejsca i danymi do przelewu.
Wszystkie szczegóły dotyczące warsztatu oraz rezerwacji
[email protected] tel 792-25-33-44
Dodatkowo istniej możliwość zakwaterowania w VILI ASTORIA ( do 30 osób ) lub
Campingu Biały Dom.
* Zadatek podlega zwrotowi jedynie, jeżeli zwolnione miejsce zostanie zarezerwowane przez inną osobę. Reszta kwoty płatna gotówką na miejscu pierwszego dnia