Lato w Biotanice 23-26.07.2020

Start 23 lipca, 2020
Zakończenie 26 lipca, 2020

19:00 - 17:00

Młyńska 15, 58-321 Michałkowa

800

BIOTANIKA 23-26.07.2020

Wyjątkowy weekend, na którym czeka Was duża dawka zdrowia i praktyki jogi, nieziemsko dobre i super zdrowe jedzenie, oczyszczające i uzdrawiające rytuały i masaże.

Wyjazd kierowany jest do każdego kto potrzebuje relaksu, wyciszenia i oderwania od codzienności, do osób praktykujących jogę jak również tych zupełnie początkujących ceniących sobie aktywny, zdrowy wypoczynek z dala od zgiełku cywilizacji, w otoczeniu dziewiczej przyrody, w niewielkiej odległości  od przepięknego lasu, zalewu i zamku Grodno.

Biotanika

Gospodarstwo agroturystyczne położone w malowniczej wioseczce MICHAŁKOWA u podnóża GÓR SOWICH.

Z dala od miejskiego zgiełku i pośpiechu, poza zasięgiem telefonii komórkowej proponujemy wypoczynek, który pozwoli doświadczyć błogiej ciszy, odkryć na nowo przestrzeń „tu i teraz” oraz spędzić świadomie czas z bliskimi.

Więcje info na http://biotanika.net/

 

Ashtanga Joga to najskuteczniejsza metoda jogi dająca, zaskakująco głębokie efekty zarówno na poziomie fizycznym, mentalnym i duchowym. Charakteryzuje się genialnie ułożoną sekwencją asan (pozycji jogi ) połączoną rytmicznym oddechem, które oczyszczają i uzdrawiają ciało czyniąc je lekkim, zdrowym, pełnym siły i witalności oraz umysł, który przepełnia się uczuciem radości, spełnienia i wewnętrzną równowagą.

W programie :

  • Codzienna poranna praktyka ashtanga jogi z podziałem na grupy początkującą (zajęcia prowadzone) i zaawansowaną ( zajęcia w stylu Mysore)
  • Zdrowe oczyszczające posiłki oparte na wysokiej jakości ekologicznej żywności,
  • Warsztaty kulinarne -komponowanie zbilansowanego posiłku oraz planowanie codziennego menu : nauczysz się  zrobić zdrowy posiłek, który weźmiesz ze sobą do pracy:  sushi oraz inne zdrowe, pożywne przekąski i desery.
  • Popołudniowe zajęcia warsztatowe ( w zależności od potrzeb grupy ), techniki oddychania i medytacji.
  • Codzienna ceremonia dźwięku- koncert mis i gongów tybetańskich
  • Możliwość masażu dźwiękiem ( opcja dodatkowo płatna ok 150 zl )
  • Możliwość masażu shiatsu (opcja dodatkowo płatna ok 150 zl )
  • Codzienna ceremonia ognia i wieczorne uzdrawiające rytuały – ognisko przy strumyku 🙂

Orientacyjny program dnia

  • 7.00 – 9.00 praktyka jogi (zajęcia w stylu mysore, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i poziomu zaawansowania uczestników)
  • 9.30 – śniadanie – przygotowane przez Stasia
  • 10.30–13.00 – Warsztat kulinarny – Staś
  • 13.30 – lunch- Staś
  • 16.00-17.30 – warsztat- Ewa
  • 18:00 – obiad- Staś
  • 19:00-ognisko
  • 20-21 – wieczorne atrakcje ( oczyszczające moczenie stóp, rozluźniający kompres imbirowy, podstawy masażu Shiatsu )
  • 21-22 -ceremonia dźwięku- koncert mis i gongów tybetańskich

Warsztat rozpocznie się w czwartek 23.07.2020 kolacją o godz. 19.00, a zakończy się w niedzielę 27.07.2020 obiadem ok godz. 17.00. Wyjedziemy wypoczęci i wspaniale zregenerowani!

Zajęcia jogi poprowadzi:

Ewa Wudzińska

Założycielka szkoły, z wykształcenia ekonomista z zamiłowania joginka,  mama dwójki dzieci Lidii i Huga, wierna i oddana pasjonatka ashtanga jogi w tradycji Sri K. Pattabhi Jois . Od dziecka związana z ruchem, przygodę z jogą rozpoczęła w 2004 roku ćwicząc wg metody B.K.S. Iyengara pod okiem Darka Wojteczka, swojego pierwszego i wieloletniego nauczyciela. Niedługo potem zetknęła się z ashtanga jogą, która od pierwszego momentu urzekła ją swym pięknem i energią, stając się jej codzienną praktyką.

Ewa jest instruktorem rekreacji ruchowej ze specjalnością hatha-jogi / AZS Politechniki Częstochowskiej i posiada uprawnienia do nauczania  nadane przez Ministra Sportu i Turystyki /, ponadto ukończyła kurs nauczycielski z ashtanga jogi z Basią Lipską Wrocław 2009 , Manju Pattabhi Jois Berlin 2010. Od ponad 16 lat praktykuje jogę pod okiem najwybitniejszych nauczycieli ashtanga jogi na świecie ( tj. Sharat Jois, Manju Jois, Rolf  and Marcy Naujokat, Nancy Gilgoff, John Scott i wielu innych – praktyka w Indiach, Hiszpanii,  Berlinie ) Obecnie serce zostawiła w Portugalii gdzie regularnie podróżuje by praktykować pod okiem Tarika Van Prehn i Lei Perfetti.

Na co dzień od ponad 12 lat prowadzi regularne zajęcia z ashtanga jogi. Dzięki codziennej praktyce własnej oferuje uczniom wiedzę popartą doświadczeniem oraz indywidualne podejście. Nauczanie jogi stało się jej pasją, a praktyka jogi życiem. Z radością i zaangażowaniem propaguje świadomy, uważny i zdrowy styl życia.

Kuchnia – gotowanie i warsztaty:

Stanisław Jerzmański

Od dziecka uwielbia gotować. Pasja do gotowania wpłynęła na rozwój wydarzeń w jego życiu. Od ponad 12 lat eksperymentuje sztukę zdrowego gotowania oraz jak pokarm i różne rodzaje gotowania wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Oprócz studiowania sztuk kulinarnych zawsze interesował się ruchem fizycznym. Jest zapalonym rowerzystą, lubi jogę, ale także z chęcią zagra w koszykówkę. Stanisław dzieli swój czas pomiędzy naukę, praktykowanie i czerpanie radości z gotowania leczniczego według zasad makrobiotyki, tradycyjnej medycyny chińskiej oraz zachodniej wiedzy o żywności.

Stanisław mieszka od ponad 15 lat w Amsterdamie gdzie pracuje jako free-lancer, głównie  wegański szef kuchni w wielu projektach na różnych stanowiskach: szef kuchni w restauracjach (między innymi w „Deshima” lub „Roots” w Amsterdamie), festiwalowy szef kuchni (między innymi na jednym z największych festiwali jogi w Holandii – Yoga Festival Terschelling, gdzie gotował dla ok. 1000 uczestników i pracowników festiwalu), konferencyjny szef kuchni (między innymi na International Macrobiotic Summer Conference w 2013 i 2014 roku), Catering / produkcja zdrowego jedzenia dla sklepów (m. in. „Appetijt” w Haarlem, Holandia), pracuje także jako personal chef (najczęściej dla klientów prywatnych w Amsterdamie) oraz prowadzi warsztaty / prezentacje kulinarne (Amsterdam i inne lokalizacje), współorganizuje wyjazdy w tematyce zdrowego jedzenia i ruchu / detoksykacji organizmu czy też imprezy łączące tematy sztuki i jedzenia (m.in. dwa „Macrobiotic Detox Weekends” we Francji i Holandii w 2015 r.).

W trakcie swojej edukacji makrobiotycznej w 2012 roku nawiązał kontakt i zakochał się w swojej następnej pasji: Shiatsu. W 2015 roku rozpoczoł czteroletni program treningowy, aby zostać terapeutą Shiatsu jednego z najbardziej renomowanych stylów shiatsu w Japonii i Europie – Iokai Shiatsu. Studiował między innymi u Sasaki Sensei (założyciela Iokai Meridian Shiatsu w Europie i prezes stowarzyszenia Iokai Shiatsu Europe), jednocześnie uczestniczył w dodatkowych kursach w innych szkołach Shiatsu w Holandii. W zeszłym roku ukończył szkołę Iokai Shiatsu w Amsterdamie, od tego czasu Stanisław w swojej działalności  łączy zdrowe gotowanie oparte na nowoczesnym zachodnim podejściu i tradycyjnej wiedzy ludowej z rożnych krajów z mądrością Shiatsu.

Koszt: 800 zł

Dzieci śpiące z rodzicami bezpłatnie.

Cena obejmuje:

  • zajęcia jogi
  • warsztaty kulinarne
  • zakwaterowanie w w Biotanice
  • ceremonie dźwiękiekiem
  • pełne, wysokiej jakości wyżywienie. ( Kuchnia wegańska )
  • rytuały oczyszczająco – uzdrawiające.

Rezerwacja

Rezerwacji można dokonać  przesyłając zgłoszenie drogą mailową na [email protected] i wpłatę (w ciągu 5 dni roboczych) zadatku* w wysokości 200 zł od osoby. Po otrzymaniu zgłoszenia odsyłamy maila z potwierdzeniem rezerwacji miejsca i danymi do przelewu.

Wszystkie szczegóły dotyczące warsztatu oraz rezerwacji
[email protected] tel 792-25-33-44

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA (max 15 osób) DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

* Zadatek podlega zwrotowi jedynie, jeżeli zwolnione miejsce zostanie zarezerwowane przez inną osobę. Reszta kwoty płatna gotówką na miejscu pierwszego dnia

Wieczorny kurs jogi dla początkujących - start 11.03.2020

zobacz kolejne

Join event

Skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to możliwe :)